Jarní Větrná a Jarní Mladoboleslavská

1. července 2013

Letos jsme již poněkolikáté o květnových svátcích zajeli na soutěže do Mladé Boleslavi.

Jarní větrná

První na řadě byla 1. května Jarní větrná, kde se zúčastnila naše již standardní sestava Honza Hernych, Pepa Ježek a Marek a Ondra Budaiovi. Počasí přálo, sluníčko nás ohřálo a vítr byl příznivý. Pepa ještě neměl ruku úplně v pořádku, tak si zkusil létat místo házedel gumáky, konkrétně kategorii P30 se zapůjčeným modelem. Výsledky po krajském přeboru potvrdily, že kluci si oprávněně vybojovali účast na Mistrovství ČR mládeže ve volných modelech.

Ondřej Budai a Honza Hernych byli zařazeni jako junioři do seniorů, ale vůbec se neztratili na konci pořadí. V kategorii F1H byl Ondra na pěkném 8. místě a Honza bohužel po prvních dvou startech s maximálním časem musel předčasně odjet ze závodů. V házedlech byl Honza na pátém a Ondra na sedmém místě. S celkovými časy úspěšně konkurovali seniorům.

V kategorii P30 žáků bylo úspěchem druhé místo Pepy a třetí místo Marka, celkové časy byly na dobré úrovni.

Jarní mladoboleslavská

Jarní Mladoboleslavská konaná 8. 5. se stala dějištěm našeho útoku na bedny vítězů. Tentokrát se nám již podařilo jet v plném počtu. Konkurence sice po zrušení kategorie F1H z důvodu nepříznivé polohy startoviště, směru a síle větru odjela, ale naše výsledky byly stejně dobré jako při příznivějším počasí.

Mimo umístění na bednách vítězů bylo úspěchem plná účast našich modelářů, ale také se nám podařilo s Martinem Pavlem konečně dostat do vzduchu jeho model kategorie F1H. Nemohl sice závodit, ale model mu létá výborně, tak snad na dalších závodech ukáže jeho výkony na předních místech ve výsledkové listině. Dalším nováčkem byla Anička Budaiová, která v osvědčeným Montíkem kategorie P30 obsadila 2. místo.