Pepova jarní a Krajský přebor Ústeckého kraje 2014

5. dubna 2014

Letošní jarní sezóna začala hned dvojzávodem. Ačkoliv jsme se to snažili Pepovi Bartíkovi vymluvit, zároveň s Pepovou jarní se konal souběžně i Krajský přebor mládeže Ústecka 2014. Marek má modely létané naposledy na podzim, Matyáš své ještě nemá hotové, tak létá s půjčenýma ve stavu jako Marek. Jedině Honza a Pepa mají házedla ošlehaná Severní ligou házedel. Ještě Eliška, ale ta je na tom ještě hůře. Letadla nelétají, ona to neumí, guma je popraskaná.

Po příjezdu na letiště zjistíme další pohromu. Pepova jarní je pro F1H závodem českého poháru. Z klidného závodu pro pár skalních modelářů z šluknovského výběžku a Liberecka se stává giga závod. Ještě přijíždí jeden nejmenovaný neoficiální organizátor a z titulu člena trenérů volného letu nařídí létání na kola u F1H. Mimo giga akce tu máme ještě zmatek - na letišti začíná provoz velkých letadel.

Začíná se mi zvedat krevní tlak a přemýšlím o odjezdu domů. Nicméně jdeme létat. Cílem je nejdříve odlétat krajský přebor a potom Pepovu jarní. Létáme s P30, jak se dá, guma naštěstí moc nepraská, zato hlavice s vrtulí při každém letu. Díky tomu Marek nenalétává limit o 37s, Matyáš ho má i s rezervou. S házedlama dokázal Matyáš odlétat přesně limit na republiku, na první kraj je to výkon. Pepa s Honzou limit splňují s přehledem a velkou rezervou. Nutno podotknout, že Pepa má jako vždy více štěstí než rozumu - obě házedla, která mu v termice ulétla, jsou dalšími modeláři nalezena a vrácena. Ta jsou také jediná, která mu létají, a další si za celý rok neudělal.

Pokračujeme s Pepovou jarní. Situace se uklidnila, Ondra mezi jednotlivými koly F1H pospává na trávě. Ostatní létají o život. Já stíhám „létat“ házedla a CO2, avšak s mizernými výsledky.

Závod skončil. Nakonec vše dopadlo docela dobře. Na republiku postoupil Matyáš v házedlech a v P30, Honza a Pepa v házedlech. Při vyhlašování výsledků se Matyáš usídlil na místě pro oceněné, tak si ho všichni stačili zapamatovat. Celkem jsme byli 9-krát na bedně, z toho 4-krát Matyáš.

Výsledky - Krajský přebor mládeže ústecka 2014

Matyáš Beran

3. místo házedla mladší žáci, 220 sekund
2. místo P30 mladší žáci, 389 sekund

Josef Ježek

3. místo házedla starší žáci, 307 sekund

Jan Hernych

2. místo házedla junioři, 387 sekund

Marek Budai

4. místo P30 mladší žáci, 283 sekund

Výsledky - Pepova jarní 2014

Matyáš Beran

1. místo házedla mladší žáci, 182 sekund
3. místo P30 mladší žáci, 326 sekund

Josef Ježek

1. místo házedla starší žáci, 343 sekund

Jan Hernych

1. místo házedla junioři, 388 sekund

Petr Budai

11. místo házedla senioři, 266 sekund
6. místo CO2, 109 sekund

Ondřej Budai

9. místo F1H senioři, 440 sekund

Marek Budai

2. místo P30 mladší žáci, 338 sekund
5. místo CO2, 281 sekund

Eliška Otradovcová

4. místo P30 mladší žáci, 204 sekund

Martin Budai

9. místo P30 senioři, 237 sekund